YouTube promotie
Je website promoten met videomarketing
Voordelen van videomarketing
  • Minder concurrentie dan op Google
  • De juiste video kan viraal gaan
  • Kostenefficiënter dan TV-reclame

Video marketing

Na Google is YouTube de grootste zoekmachine op de huidige markt. Het is dan ook best vreemd dat we massaal ons product via Google proberen te promoten terwijl de concurrentie op YouTube vele malen kleiner is. Daar komt ook nog eens bij dat een website die een YouTube filmpje toont hoger in de ranking van Google wordt weergegeven.

YouTube filmpjes ranken goed
YouTube.com, het hoofddomein, heeft een 100 point DA score volgens de domain authority. Deze rating wil zeggen hoe goed een website scored in de diverse search-engines. Een filmpje van YouTube op je website plaatsen wil dus zeggen dat je content op je site plaatst van een domein die een 100/100 DA-score bezit. Altijd goed voor de ranking van je eigen site.

YouTube promotie

Een video van YouTube op je website plaatsen is een goed idee. Een veel beter idee is om je eigen YouTube kanaal te starten en daar met enige regelmaat content te plaatsen. Humoristische filmpjes doen het altijd goed. Neem als voorbeeld het YouTube kanaal van het bedrijf CoolBlue. Ook zij geloven in YouTube marketing.

Na enkele video content geplaatst te hebben kun je deze gaan gebruiken op je website en inzetten op Social Media welke je SEO (search optimalisatie) ten goede komt.

Hulp
Heb jij interesse in je eigen YouTube promotie? Wij raden aan om het zeker eens te proberen. Het resultaat is groter dan je zou verwachten. Je content is lang te zien op social media en je website scored hoger in de zoekresultaten. Wij kunnen je in het gehele process ondersteunen. Van het opzetten van het YouTube kanaal tot en met de ontwikkeling van content.

videomarketing social media webdesign marketing

Viraal

Een YouTube video wordt interessant als het een bepaalde emotie opwekt bij de kijker. Een video gaat ook pas viraal als het een emotie heeft opgewekt. Veelal is dit humor of drama. Ook instructievideo’s doen het goed bij de kijker. Een voorbeeld hiervan is een make-up tutorial van een visagist. Je video heeft nu de potentie om veel gedeeld te worden. Daarmee promoot je tevens jouw bedrijf.

Voordelen van een YouTube promotie

N

Minder concurrentie dan op Google

N

De juiste video kan viraal gaan

N

Hoger in Google na plaatsen op je website

N

Direct geschikt voor gebruik op Social Media

N

Kostenefficiënter dan TV-reclame

I

Visuele content

Visuele content blijft alleen maar groeien. YouTube is een visueel sociaal netwerk. Het is aan te raden dit op te nemen in je online marketing strategie.
U

Zoekmachine Nr 2

YouTube is na Google de grootste zoekmachine. Zonde dus om hier geen gebruik van te maken. Daar komt nog eens bij dat het vrij eenvoudig is om met YouTube filmpjes hoog te ranken in Google zelf.

YouTube marketing

YouTube biedt veel kansen op het gebied van marketing. Zet jij nog geen sociale kanalen in voor je organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Rob Willemse

Allround developer

Samen kennis maken?

Bespreek met ons de mogelijkheden voor een YouTube promotie voor jouw bedrijf. Een gesprek is altijd vrijblijvend.