Social Media Marketing
Social media inzetten als promotie voor je bedrijf
Voordelen van Social Media

  • Loyaliteit en klanttevredenheid creëren
  • Social Media zijn goed voor SEO
  • Meerdere online platformen inzetten

Internetmarketing

Social Media Marketing is een techniek waarbij social media worden ingezet met als doel marketing communicatie te realiseren. Het is een interactieve manier om je doelgroep te benaderen.

Waarom Social Media
Met Social Media kun je loyaliteit en klanttevredenheid creëren voor een merk of dienst. Social Media zijn online platforms waarop gebruikers zonder professionele tussenkomst content voorzien aan de gebruikers. Voorbeelden zijn een bericht, videofragment een reactie of een foto.

Social Media inzetten
Over het algemeen geldt dat mensen zich identificeren met bedrijven die dichtbij hen staan. Om dit te bereiken moet het bericht echt zijn, eerlijkheid duurt altijd nog het langst. Verder moeten de sociale media een centraal onderdeel zijn van de marketingactiviteiten. Gebruik niet alleen Facebook maar probeer zoveel mogelijk verschillende social media kanalen in te zetten. Hoe meer je actief bent op social media des te groter je doelgroep wordt.

Social Media Marketing

Social Media geïntegreerd in je website
Zoekmachines vinden het fijn als jouw social media kanalen geïntegreerd zijn in je website. Hoe meer je actief bent op social media des te belangrijker Google jouw koppeling tussen je website en je social media kanalen vindt. Wij zorgen er voor dat deze koppeling geïntegreerd is op jouw website.

Zelf starten
Werk je zelf nog niet met social media dan is het de hoogste tijd om deze te gaan inzetten voor jouw onderneming. Laat ons je helpen met het opzetten van je sociale netwerk voor commerciële doeleinde. Wij zijn in voor een vrijblijvend gesprek. De koffie staat klaar.

internetmarketing social media webdesign marketing

Social Media Facts

Wist je dat 87% van de jongeren in Nederland social media gebruiken. Van de 20-39 jarige is dit 76% en van de 40-64 jarige is dit aantal 54%. Facebook heeft wereldwijd 1.390.000.000 maandelijks actieve leden. Dat is ruim 1 op de 5 mensen van de gehele wereldbevolking. Daarom is Social Media ook voor jou een effectieve manier om meer bezoekers naar je website te krijgen.

Voordelen van Social Media op je website

N

Snelheid, je kan direct je informatie over je nieuwe product delen

N

Interactie zorgt voor identificatie

N

Met social media bereik je meer mensen dan alleen de inzet van je website

N

De kosten voor het plaatsen van berichten zijn nagenoeg nihil

N

Tweerichtingsverkeer door feedback van je gebruiker

N

Google stelt social media integratie op je website op prijs

N

Met Social Media zorg je voor trouwe volgers

N

Verbeterde samenwerking tussen bedrijven

Actief zijn

Social media marketing is de meest effectieve manier om je bedrijf te promoten op internet. Hoe meer tijd een bedrijf besteedt aan social media marketing, hoe groter de voordelen zullen zijn.

Toename verkeer

Toename van het verkeer naar de website is één van de belangrijkste marketing voordelen van social media. Referral verkeer van social media websites is een belangrijke verkeersbron.

Lage marketingkosten

Een ander groot voordeel van social media is de lage marketingkosten. Vooral voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers is social media een goedkope manier om effectief marketing in te zetten.

Rob Willemse

Allround developer / owner

Social media ook voor jou!

Eigenlijk kun je het volgende stellen. Een product of dienst aanbieden zonder actief te zijn op social media kan niet meer. Een bezoeker van je website vindt het bij voorbaat al vreemd als er geen koppeling is naar Facebook? Zo ver is social media al geïntegreerd in onze verwachting van een onderneming.

Ben jij nog niet actief op social media voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Je kan met ons bellen, mailen en chatten. Liever rond de tafel? De koffie staat klaar!