Zoekmachine optimalisatie - je ranking verhogen

Hoe pas ik SEO in de praktijk toe?

SEO staat voor 'search engine optimization', wat vertaald wordt als 'zoekmachineoptimalisatie'. Hiermee bedoelen we alle processen en aanpassingen die gericht zijn op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van Google of Bing. Klinkt goed, maar hoe pas je dit concreet toe? Er is zoveel informatie over te vinden dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Eerst even in het kort: een optimale SEO wordt bereikt door zowel technische aanpassingen aan de website te maken, als door het creëren van waardevolle inhoud die bezoekers aantrekt. Met waardevolle inhoud, content, wordt bedoeld alles wat op de een of andere manier informatie verstrekt aan een ontvanger. Dit kunnen zijn teksten, afbeeldingen en video's in de vorm van blogs, landingspagina's en product omschrijvingen.

Naast het belang van content speelt linkbuilding een rol. Bij linkbuilding plaatst een andere website een link gericht naar jouw website wat gezien wordt als een 'stem' voor de kwaliteit van jouw content. 

SEO is geen trucje, maar een voortdurende inspanning om ervoor te zorgen dat jouw website relevant en gebruiksvriendelijk is voor zowel bezoekers als zoekmachines. Concreet betekent SEO het doorlopend optimaliseren en uitbreiden van je website op gebied van content, techniek en gebruikerservaring om zo meer organisch verkeer te verkrijgen. Organisch ranken betekend dat jouw website hoog in de zoekresultaten staat zonder dat je ervoor hebt hoeven te betalen.

Zij zijn je voorgegaan

google reviews icon
Google reviews
Uitstekend 4.9
Google Rating Stars Click Active Website Laten Maken

Hoe pak ik SEO praktisch aan?

website laten maken icon home seo

Het belang van content

Het doorlopend uitbreiden van de website in de vorm van kwalitatief hoogwaardige content is essentieel voor SEO. Kwalitatief goede content versterkt de online zichtbaarheid. Blogs bieden een kans om expertise te delen en relevante zoektermen te benutten. Landingspagina's richten zich specifiek op conversies en gebruikersinteractie. Samen zorgen ze voor een betere ranking in zoekmachines, trekken ze gericht verkeer aan en verhogen ze de betrokkenheid van bezoekers. Doorlopend werken aan goede content draagt dus bij aan het algehele succes van een website.
branding logo ontwerp icon

Een zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is essentieel voor het schrijven van de juiste content. Hiermee vinden we zoekwoordcombinaties met veel zoekopdrachten maar een lage concurrentie. Zoekwoorden met lage concurrentie vergroot de kans dat jouw website opvalt. Een lage concurentie wil zeggen dat bepaalde zoekwoorden nog niet zo veel gebruikt worden op andere websites, waardoor er voor jouw website kansen onstaan om op die zoekwoorden gevonden te worden. Google indexeert de website op basis van deze zoekwoorden. Via Google Search Console zien we voor welke zoekwoorden Google jouw website heeft geïndexeerd. Op basis van deze data kunnen we de website optimaliseren. Samengevat, een zoekwoordenonderzoek verbetert de contentstrategie en online zichtbaarheid.
icon linkbuilding links ruilen backlinks

De rol van backlinks

Natuurlijke links, verkregen door kwalitatieve content, zijn cruciaal voor SEO. Wanneer een goed artikel wordt erkend door andere websites en zij ernaar linken, wordt dit gezien als een 'stem' van vertrouwen en autoriteit door zoekmachines. Deze backlinks versterken de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van een website. Een hoger aantal kwalitatieve backlinks kan leiden tot een verbeterde ranking in zoekresultaten, wat meer organisch verkeer en zichtbaarheid oplevert.
icon google ads facebook pixel advertising sea

SEO Samengevat - kwaliteit en kwantiteit

SEO is een veelomvattend vakgebied. Het draait om de combinatie van sterke content, goede zoekwoorden, een technisch solide website en een prettige gebruikerservaring. Deze factoren trekken zowel direct als indirect backlinks aan. Samen verhogen ze de autoriteit en ranking van een website. Google waardeert verse content, waardoor het doorlopend werken aan nieuwe teksten en pagina's essentieel is. Deze regelmatige updates bieden ook kansen voor meer geïndexeerde keywords (zoekwoorden). Het doorlopend uitbreiden van je website is een belangrijke factor in de gewenste groei. Echter, de gebruikservaring en kwaliteit van de content prevaleren boven de kwantiteit.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden of zelf doen?

Het is essentieel om zelf kennis te bezitten over SEO, aangezien dit cruciaal is voor het sturen en laten groeien van je online aanwezigheid. Goede kennis stelt je in staat de juiste richting op te gaan en de juiste content toe te passen. Zo ook de kennis over het belang van het vinden van de juiste zoekwoorden. Vraag je je af hoe je een effectief artikel schrijft waarop kansen liggen om hoog te ranken? Of hoe je het gedrag van bezoekers interpreteert op basis van je artikelen en landingspagina's? Dit en meer zijn allemaal facetten van SEO. lees verder ...

Geholpen worden met je online business?

Hulp met online ondernemen!

Click Active is de juiste match

Samen een bakje koffie drinken? Direct inzage in je online situatie.
Contact opnemen
Logo Click Active online marketing website laten maken seo
© Click Active Internet en Media | Alle rechten voorbehouden
twitter x social icon wit
cross