Webdesign structuur

Een hogere conversie door de juiste structuur

Je website juist indelen heeft als gevolg:

  • Verbeterde SEO vindbaarheid
  • Bezoekers vinden hun weg, dus hogere conversie
  • Website is sneller door geoptimaliseerde structuur
structuur webdesign website laten maken
structuur webdesign gouda website laten maken 2
Webdesign structuur

Het op een juiste manier indelen van je sitestructuur is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het is niet alleen goed voor het hoog scoren in zoekmachines maar ook prettig voor het gebruikersgemak van de bezoekers. Zo bereik je een hogere conversie. Welk doel je met je website ook voor ogen hebt. Een juiste opbouw heeft altijd een hogere conversie tot gevolg.

Geoptimaliseerde structuur voor SEO
Zoekmachines, waaronder Google, zijn gek op een platte sitestructuur. Hoe dieper de pagina’s liggen des te minder waarde wordt er toegekend aan deze dieper gelegen pagina’s.

Daarnaast zorgt een platte sitestructuur ervoor dat bezoekers zo min mogelijk hoeven te klikken om op de juiste pagina te komen. Hiermee verlaag je het weigeringspercentage (het percentage bezoekers dat bij een eerste bezoek direct de website verlaat).

Waar score je mee?
Wij raden een niet te diepe piramide structuur aan. Waarbij niveau 1 de homepage is, gevolgd door niveau 2 welke is ingedeeld in de zogenaamde hoofdcategorieën. De hoofdcategorieën kun je voorzien van zoekwoorden met een gemiddelde tot hoge concurrentie. Tot slot kun je doorgaan tot niveau 3. Dit zijn de artikelen die op langere zoekwoorden zijn gericht. Longtail zoekopdrachten hebben vaak veel minder zoekopdrachten dan de woorden gebruikt op niveau 2. Longtail zoekopdrachten hebben wel veel minder concurrentie.

structuur webdesign gouda website laten maken

Vragen
Heb je vragen over het juist indelen van jouw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs voor een goed gesprek met een goede bak koffie.